Pages

19 Ekim 2009 Pazartesi

Aysun The Sütçü

Anne olunca insan değişiyor,daha bebekler ana rahmine düştüğü ilk andan itibaren,itina göstermeye başlıyor.Daha özenli yiyor,yediklerini seçiyor.
Çiğ köfteleri,kokareçi zoraki bırakıyor :)

Neyse,bebeklerimi sütten kestikten sonra,inek sütüne başladık,ama bu sütleri verirken,içime çok sinmedi...hep acaba dedim.... Anneannemin ineklerini nasıl beslediği,annemin onları sağdıktan sonra bir an önce onların,içilecek süt,peynir ve yoğurt haline gelmesini nasıl beklediğimizi hatırladım.

Bir gün yolum Aysun the Sütçü ile kesişti,iyiki de kesişti.
Aysun Hanımın deyimiyle,"kızları"na çok iyi bakıyor,onları itina ile besliyor ve bizleri bu miss gibi sütlerle buluşturuyor. Ve Aysun Hanım İşletmesini şöyle tanımlıyor; "Kapalı sistemde,el değmeden sağım yapmakta ve sağım esnasında sütümüzü soğutmaktayız.Hayvanlarımıza kesinlikle fabrika yemi vermemekte kendi belirlediğimiz tahıl ve otlarla beslemekteyiz.Hedefimiz çok kaliteli damızlık düve yetiştirmek ve çok kaliteli çiğ süt üretmektir.Bunun dışında başka bir üretimimiz yoktur.Ürettiğimiz sütü günlük olarak ünlü bir yoğurt firmasına satmaktayız."

Haftanın belirli günleri dağıtım oluyor,kapıma kadar miss gibi taze süt geliyor,5lt.
O 5lt süt,yoğurt oluyor,limonlu muhallebi oluyor,kek için süt oluyor,geri kalanıda civciklerimle içiyoruz,1-2 gün içinde nasıl bitiyor fakına bile varmıyoruz.

10 yorum:

  1. Ne kadar enteresan, ilk kez duyuyorum bunu...
    imza: Sizden haber aldık sevindik:)

    YanıtlaSil
  2. Süper tesadüf! Ben de bizimkine artık süt vericem. (Aptamil takılıyorduk da hala biz.) İletişim bilgilerini verir misin???

    Gerçi biz 5 kiloyu ne kadar da bitiririz bilmiyorum ama....

    YanıtlaSil
  3. Ben de benim adam pek yemek yemiyor diye normal süt değilde Nestle'nin çocuk sütünü veriyordum, arada bir de Aptamil. Her yerden sipariş alıyorlar mı acaba?

    YanıtlaSil
  4. Kutucuğum,anne olunca neler buluyor insan var ya,bu arada bende sizlere kavuştuğuma sevindim :)

    Denizciğim,Aysun Hanım'a

    aysunthesutcu@gundonumu.biz.tr

    mail adresinden ulaşabilirsin.
    Bende ilk 5 lt nasıl biter dedim ama inan 1-2 gün içinde bitiyor.Ayrıca insanın kendi yoğurdunu yapmasıda çok zevkli.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tibet'in annesi,aysunthesutcu@gundonumu.biz.tr
    mail adresinden irtibata geç istersen,genelde Istanbulda dağıtım yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  6. limonlu muhallebi tarıfınız nasıl acaba? emınım bızım ıkızlerde severek yer... buzdolabının onune gelıpde limon limon dıyerek aglamak en buyuk hobımızde :)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Annesinin iki tanesi,
    1 litre süt,1 bardak şeker(ben daha az koyuyorum),2 kaşık un(ben kepekli un koyuyorum),2 kaşık nişasta,1 yumurta sarısı,istersen azıcık tereyağ.Ve içine gerçek bir limonun kabuklarını rendeliyorsun,öyle güzel bir tat veriyorki,normalde vanilya ekleniyor ama ben onun yerine limon kabuklarını rendeliyorum ve aroması çok hoş oluyor.

    YanıtlaSil
  8. merhaba,
    bende kizim icin aysun hanimin sutlerinden almak istiyorum,ama bir turlu kendisine ulasamadim,4 adet mail attim ama sanirim bir sorun var.hala sut aliyor musunuz kendisinden ve verebileceginiz bir telefonu var midir sizde?? cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  9. Aysun Hanımdan hala süt alıyorum, sanırım kapasitesi şimdilik dolduğu için yeni üye kabul edemiyor olabilir.

    YanıtlaSil
  10. it are often interesting if you recognize beforehand which cities you would like to travel by . for instance , you'll search where the local rental offices are located and consider leaving your car elsewhere. Japanese used car

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...