Pages

7 Ekim 2008 Salı

Ek Gıdalara Nasıl Başlamalıyım?


Ek gıdalara sebzeden başlanılması daha sonra meyva ya geçilmesi öneriliyor.
Ben önce meyva püresinden başladım :),sonra sebzeyi verdim ,bebişlerim hayır demediler.

Bebeklere katı gıdaları verirken çattala ezdim,robot kullanmadım ki çiğneme ve yutma refleksleri gelişsin.Başta biraz böüğüyorlar,boğazlarına kaçacak gibi oluyor ama bir kaç gün sonra alışıyorlar.

Bu arada hergün bebeğime ne versem hangi sebzeleri karıştırsam diye kendinize soruyorsanız,sebzeleri renklerine ayırarak kullanın derim.


Hergün ve tabiiki mevsimine göre bu renk gruplarına ait seçeceğiniz sebzelerle güzel mamalar hazırlayabilirsiniz.Bunları az suda haşlıyoruz yada buharda pişirip,çatalla püre haline getiriyoruz.

1 çay kaşığından başlayarak 1 tatlı kaşığına kadar zeytinyağıda ekliyoruz.


Yeşil: Ispanak, kabak,semizotu,maydanoz,kereviz,pazı, brokoli, taze fasulye



Turuncu; Havuç, balkabağı



Sarı; Patates, bulgur


Kırmızılar;kıyma (9.aydan sonra mercimek,balıketi..vb)


Beyaz; soğan, pırasa


1 yorum:

  1. Selamlar,
    Biz de 6.ayımızda havuç, patates, kabak, pirinç ve z.yağı ile başladık pürelere. Alerji yapıp yapmadığını takibederek 3-4 günde bir yeni sebzeler ekledik.
    Sebzelere göre kakaları da renk değiştirebiliyor, ıspanak yiyince yeşilimtrak oluyor, bazen sindirilememiş havuç parçası ya şeftali püresi çıkabiliyor.
    İlk denediğinde çok az kabul ediyorlar, hayalkırıklığına uğramamak lazım.Tuz yok. Zaten havuç güzel bir tat veriyor.Bir de bazı sebzeler hazımsızlık yarattığı için geç veriliyor. Lahana, karnıbahar, baklagil vs. bu grupta.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...